دفتر پیشخوان دولت چیست ؟
دفتر پیشخوان دولت که به اختصار دفتر پیشخوان نامبده میشود ، به دفاتری گفته میشود که برای ارائهٔ انواع خدمات الکترونیک دولت به عموم مردم در همه شهر های کشور ایجاد گردیده و همه دستگاههای اجرایی باید خدمات قابل ارائه الکترونیکی خود را از طریق دفاتر ارائه دهندکه این دفاتر پیشخوان توسط بخش خصوصی اداره میشوند. از مهمترین هداف ایجاد دفتر پیشخوان دولت جلولگیری از موازی کاری دستگاههای دولتی است.
حدودا انزده هزار دفتر پیشخوان دولت مشغول به فعالیت هستند که نزدیک به 10 هزار واحد آن در روستاها و حدود 6 هزار واحد دیگر در شهرها قرار دارند.
دفتر پیشخوان چه خدماتی ارائه میدهد ؟
امور بیمهای، امور سجلی و ثبت احوال و گواهینامه و تخلفات رانندگی و گذرنامه، شارژ کارتهای مختلف اعتباری و کارتهای دانشجویی، فروش بلیت اتوبوسهای بین شهری، پرداخت الکترونیکی قبوض، امور مربوط به اسقاط خودرو، خدمات گمرکی، پستبانک، خدمات مخابراتی و… از جمله خدمات قابل عرضه در دفاتر پیشخوان خدمات دولت است.
با توجه به ابلاغیه شماره 206/93/7740 سال 1393 شورای عالی اداری مسئولیت ایجاد سامانه الکترونیکی و نظارت بر عملکرد دفاتر پیشخوان خدمات دولت بعهده کانون انجمنهای صنفی دفاتر پیشخوان خدمات دولت گذاشته شدهاست.
نمونه ای از دفتر پیشخوان دولت ( معمولا رنگ تابلو این دفاتر زرد رنگ میباشد ) :
دفتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی
چگونه دفتر پیشخوان خدمات دولت راهاندازی کنیم؟
چگونه دفتر پیشخوان خدمات دولت راهاندازی کنیم؟ ( منبع : /tejaratnews.com/ )
سرمایه اولیه برای راه اندازی ( بر اساس تاریخ ۰۱ آبان ۱۳۹۶ )
بررسی میزان سرمایه اولیه برای راهاندازی کسبوکار؟ این سرمایه در چه بخشهایی هزینه میشود؟ تجهیزات موردنیاز این کسبوکار چه میزان از سرمایه را از آن خود میکنند؟
کارمند یک دفتر پیشخوان در محدوده خیابان امام خمینی میگوید: «راهاندازی دفتر پیشخوان نیاز به یک سرمایه مناسب دارد. از آنجایی که مجموعه از قوانین شرایط و دکوراسیون محل کار را تعیین میکند باید در تخصیص منابع به دقت بیشتری عمل کرد. بر اساس قوانین دفتر، باید در مناطق شهری حداقل فضایی برابر با ۵۰ متر مربع و در مناطق روستایی ۲۰ متر مربع برای ارائه خدمات را داشته باشد و ترجیحا در طبقه همکف یا اول بوده و دارای کاربری مجاز باشد. برای راهن و یا اجاره چنین فضایی در تهران نیاز به ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان ودیعه و در بهترین حالت بین ۲ تا ۳ میلیون تومان اجاره هست. این رقم در مناطق روستایی به یکدهم هم میرسد اما در شهر تهران و کلانشهرها قیمت اجاره و ودیعه بیش از نیمی از سرمایه اولیه را به خود اختصاص میدهد.»
دفاتر پیشخوان دولت توسط بخش خصوصی اداره میشوند اما از آنجایی که سیاستگذاری این کسبوکار از سوی دولت انجام میشود مشکلات متعددی آن را در بر میگیرد. یکی از این مشکلات نرخگذاری متفاوت خدمات است.
به گفته وی: «در ادامه قوانین بر چیدمان و طراحی دکوراسیون تاکیدهایی شده است که هر کدام از آنها به منابعی نیاز دارند. بر اساس قوانین برای چیدمان یک دفتر پیشخوان باید در وهله اول یک تابلو با رنگ، آرم و نوشته معین مطابق نمونهای که توسط کمیته راهبری دفاتر پیشخوان ارائه کرده تهیه و نصب شود. بری این تابلو حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان باید هزینه کرد. تامین تاسیسات بهداشتی (آبدارخانه و سرویس بهداشتی) برای کارکنان دفتر (این تکلیف در مجتمعهای تجاری و اداری که دارای سرویس بهداشتی متمرکز هستند، مصداق ندارد) از دیگر شرایط است که در بیشتر مواقع ساختمانها به این مورد مجهز هستند.
همچنین باید در بالای باجهها محلهایی برای نصب علائم دیداری و نوشتاری جهت اطلاع مشتریان پیشبینی شود که هزینه آن نهایتا ۱۰۰ هزار تومان میشود. تابلوی تعرفه خدمات برای رؤیت متقاضی به نحوی نصب شود که در زمان توقف در جلوی باجه هم بهراحتی قابلخواندن باشد برای تهیه چنین تابلویی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان هزینه میشود. اما بخشی که هزینه قابلتوجهی از سرمایه اولیه را به خود اختصاص میدهد تجهیزات اداری است.برای یک دفتر پیشخوان باید میز به تعداد دو تا سه عدد تهیه شود که هر میز چوبی مناسب حتی در صورت خرید دستدوم بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان هزینه دارد. صندلی و نیمکت مراجعان که در هر دفتر حدود چهار تا پنج عدد پلاستیکی تهیه میشود در مجموع قیمت ۱۰۰ هزار تومانی دارد. امکانات ایمنی نظیر کپسول اطفای حریق و سیستم هشداردهنده (دزدگیر) از ملزومات دیگری است که تجهیز دفتر به دوربین مداربسته حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان هزینه دارد. در دفاتر پیشخوان هر باجه باید یک سیسم کامپیوتری مجهز داشته باشد به طور متوسط هر دفتر ۴ باجه دارد و به صورت عادی باید در یک دفتر ۴ تا ۵ سیستم کامپیوتری مجهز وجود داشته باشد. به طور متوسط هر سیستم یک میلیون و ۷۰۰ هزار تا ۲ میلیون هزینه دارد. خطوط ارتباطی و دیتای متناسب با حجم خدمات قابل ارائه یکی دیگر از تجهیزات مورد نیاز است که ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد.
دستگاه pos حداقل یک عدد مورد نیاز این دفتر است. تهیه سایر ملزومات مانند سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، دستگاه تلفن، دستگاه فاکس، اسکنر، پرینتر و … نهایتا ۱۰ میلیون تومان در مجموع برای صاحب کسبوکار سرمایهبر است.»
اما تهیه ملزومات و تجهیزات مورد نیاز زمانی میتواند کلید یک کسبوکار را بچرخاند که تمامی مشکلات مرتفع شده و راهحلهای موفقیت آن تدوین شده باشد. برای این موضوع نیاز به بررسی چالشها و راهکارهای مقابله با آن وجود دارد.
چالشها و ریسکها
کسبوکار با چه چالشها و مشکلاتی روبهرو است؟ صاحب کسبوکار چه ریسکهایی را باید به جان بخرد؟ این ریسکها چگونه برطرف میشود؟
شاهین حیدری فرد کارمند یک دفتر پیشخوان در محدوده خیابان ظفر میگوید: «هیچ کسبوکاری بدون چالش و مشکل نیست. دفاتر پیشخوان دولت توسط بخش خصوصی اداره میشوند اما از آنجایی که سیاستگذاری این کسبوکار از سوی دولت انجام میشود مشکلات متعددی آن را در بر میگیرد. یکی از این مشکلات نرخگذاری متفاوت خدمات است، عدم یکسانسازی دفاتر متعدد دستگاهها باعث شده نهتنها نوع خدماتدهی دفاتر متفاوت باشد بلکه به نارضایتی در میان مشتریان منجر شود. همچنین دفاتر واگذار شده در شهرهای بزرگی مانند تهران با یک عدم تناسب روبهرو هستند. برای مثال در یک محدوده بیش از ده دفتر وجود دارد در حالی که برخی از مناطق شهر از این دفاتر بیبهره هستند این موضوع باعث میشود کسبوکار تعدادی از دفاتر بسیار مناسب و عدهای هم به دلیل کمبود مشتری با مشکلات مالی روبهرو شوند.
دفتر پیشخوان در شهر تهران معمولا با یک مدیر و چهار کارمند اداره میشود. در بهترین حالت کارمندان ماهیانه یکمیلیون و ۳۰۰ هزار تومان حقوق دریافت میکنند.
به گفته وی: «در حال حاضر نیروی انسانی مجرب و حاذق یک نیاز در دفاتر پیشخوان به شمار میرود. از آنجایی که این دفاتر از قوانین کاری بخش خصوصی بهره میبرند گلایهمند بوده و خود را با نیروهای رسمی شرکت پست مقایسه میکنند که ین تفاوت درآمدی باعث میشد جذب نیرو در این بخش مشکل بوده و چالش برآورده شدن خواستههای کارمندان به وجود آید. در بسیاری از مواقع دیده میشود که کارکنان دفاتر به دلیل قبول وظائف گوناگون، قادر به پاسخگویی به مراجعهکنندگان جهت دریافت خدمات دستگاههای مختلف نیستند و بعضا فرآیندهای کاری را با اشتباهات فاحشی انجام میدهند. که این امر موجب بروز نارضایتیهایی در این زمینه شده است.
این موضوع بر میزان جذب مشتری و میزان رضایتمندی و درآمد مستقیم دفتر تاثیر میگذارد. از آنجایی که این دفاتر توسط بخش خصوصی اداره میشود و برای صرفهجویی و مدیریت منابع باید از حداقل سرمایه انسانی نهایت بهره را برد این امر محقق نشده و عدم رضایت مشتریان را منجر میشود.»
وی تاکید میکند: «موازی کاری با پست یک چالش و معضل اصلی در کسبوکار دفاتر پیشخوان دولت است که تنها راهحل بر طرف کردن این چالش در دستان دولت است و بخش خصوصی هیچ توانی برای مقابله با این موضوع را ندارد.»
حاشیه سود ۲۵ درصدی از یک دفتر پیشخوان نهایتا ۲ و نیم تا ۳ میلیون تومان است. در حالی که کمترین میزان سرمایه اولیه برای راهاندازی دفتر بین ۶۰ تا ۶۵ میلیون تومان است.
بررسی چالشها و تامین منابع مورد نیاز مهمترین گامهای راهاندازی یک کسبوکار به شمار میرود. پس از آن باید به بررسی شرایط کسب و کار از منظر اشتغالزایی و توجیه اقتصادی پرداخت.
اشتغالزایی : میزان اشتغالزایی این کسبوکار چقدر است؟ این کسبوکار برای چند نفر و چگونه اشتغالزایی میکند؟ حاشیه سود آن چقدر است؟
محمدحسین عیوضی کارمند یک دفتر پیشخوان در چهارراه تهرانپارس میگوید: «گلایههای فراوانی در رابطه با میزان درآمدزایی دفاتر پیشخوان وجود دارد. این کسبوکار در مراحل اولیه برای عده بسیاری زیان ده بوده و منجر به تعطیلی دفتر شده است. اما با برطرف کردن مشکلات میتوان به سوددهی آن هم اندیشید. در وهله اول باید به مکان راهاندازی توجه ویژه داشت. در مناطق اشباع شده، راهاندازی دفتر پیشخوان حتما با شکست روبهرو میشود.
در حال حاضر خدمات گستردهای در اختیار دفاتر پیشخوان دولت قرار دارد که منجر به سوددهی دفتر میشود. برای مثال یک دفتر پیشخوان در شهر تهران معمولا با یک مدیر و چهار کارمند اداره میشود. در بهترین حالت کارمندان ماهیانه یکمیلیون و ۳۰۰ هزار تومان حقوق دریافت میکنند.
مبلغ ۳۱ هزار تومان دریافتی از افراد، ۲۰ هزار تومان به خرانه دولت واریز میشود و دفتر پیشخوان برای ارائه خدمات خود ۹ هزار تومان دستمزد دریافت میکند
اما ارائه خدماتی از قبیل کارت ملی هوشمند، ترازنامههای مالیاتی، خدمات کشاورزی، خدمات مخابراتی و ارتباطی، ثبت احوال و … برای صاحبان کسبوکار بسیار سودده هستند. اگر در کنار دفتر یک عابر بانک راهاندازی شود با توجه به بالا بودن میزان تراکنش دستگاه عابر سود بسیار قابل توجهی عاید صاحب دفتر پیشخوان میشود. در غیر این صورت یک دفتر نهایتا با مراجعین ده تا ۱۲ نفری در روز حدود ۳۰۰ هزار تومان درآمد دارد که با در نظر گرفتن اجاره ملک، حقوق کارمندان، روزهای تعطیل، هزینههای جاری نهایتا ۲۵ تا ۳۰ درصد برای دارنده کسبوکار حاشیه سود دارد. حاشیه سود ۲۵ درصدی از یک دفتر پیشخوان نهایتا ۲ و نیم تا ۳ میلیون تومان است. در حالی که کمترین میزان سرمایه اولیه برای راهاندازی دفتر بین ۶۰ تا ۶۵ میلیون تومان است.»
به گفته وی: «رمز موفقیت یک دفتر پیشخوان وقتی است که مصوبههایی مانند تعویض اجباری کارتهای ملی و … مطرح میشود. انجام چنین کارهایی برای دفاتر پیشخوان با سود صددرصدی همراه است. از سال ۹۶ تعویض کارتهای ملی به یک اجبار تبدیل شده است. برای ثبت نام کارت ملی هوشمند هر نفر باید در مجموع ۳۱ هزار تومان پرداخت کند. از آنجایی که تمامی خدمات در دفتر پیشخوان دولت انجام میشود منجر به رونق کسبوکار این دفاتر شده است. یک حساب سرانگشتی نشان میدهد که بیش از دو هزار میلیارد تومان از صدور کارت ملی هوشمند برای جمعیت ۸۰ میلیون نفری کشور درآمد کسب میشود.
از مبلغ ۳۱ هزار تومان دریافتی از افراد، ۲۰ هزار تومان به خرانه دولت واریز میشود و دفتر پیشخوان برای ارائه خدمات خود ۹ هزار تومان دستمزد دریافت میکند، همچنین در زمان تحویل کارت ملی هم ۲ هزار تومان دیگر باید پرداخت کرد. این مبلغ تنها بخش کوچکی از روند درآمدزایی دفاتر پیشخوان است که به سادگی میتوانند کسبوکار خود را رونق بدهند.»
براي ايجاد و بهره برداري از دفتر پيشخوان دولت، موارد زير را بايد در نظر داشته باشيد:
1- ظرفيت توسعه دفاتر در هر استان توسط كارگروهي به رياست معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني استانداري و عضويت نمايندگان وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و تشكل صنفي دفاتر پيشخوان تعيين مي گردد. ايجاد دفتر خارج از ضوابط مصوب كارگروه مذكور، امكان پذير نيست.
2- توسعه ظرفيت دفاتر براساس آمايش سرزميني و با مقياسهايي كه از مطالعات كارشناسي در سطح كشور توسط برنامه ريزان ملي صورت گرفته است انجام مي گيرد. كارگروههاي استاني نيز در چهارچوب سهميه تعيين شده از سوي كارگروه راهبري دفاتر پيشخوان دولت (به رياست معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور و دبيري رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت كشور) مبادرت به توزيع ظرفيت ايجاد دفاتر در سطح استان مي نمايند.
3- پذيرش تقاضاي ايجاد دفتر پيشخوان خدمات دولت، به موجب آيين نامه مصوب هيات وزيران پس از اعلام فراخوان عمومي صورت مي پذيرد. واگذاري پروانۀ ايجاد دفتر خارج از فراخوان برخلاف مقررات و خارج از اختيارات كارگروههاي استاني و استانداريهاست. بنا براين در صورتي كه تمايل به ايجاد دفتر داريد، تقاضاي خود را پس از اعلام فراخوان عمومي در آن استان به دبيرخانه كارگروه پيشخوان دولت تقديم كنيد.
4- شرايط فردي و مكاني متقاضي ايجاد دفتر پيشخوان دولت به شرح زير است. از ارائۀ تقاضا خارج از موازين مقرّر در آيين نامه خودداري فرماييد چرا كه كارگروه استاني و وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در صورتي كه تقاضاي واصله را مطابق با مقررات تشخيص ندهند، مجاز به حذف آن خواهند بود.
شرايط متقاضيان و اسناد و مدارك مورد نياز براي دريافت پروانه
(پيوست شماره دو - آيين نامه دفاتر پيشخوان خدمات دولت)
الف - متقاضيان دريافت امتياز پروانه دفاتر بايد داراي مشخصات و شرايط ذيل باشند:
1– اشخاص حقيقي
1-1- داراي تابعيت ايراني
1-2- تدين به دين مبين اسلام يا ساير اديان رسمي كشور
1-3- داشتن اهليت قانوني و نداشتن پيشينه كيفري و عدم اشتهار به فساد منجر به محروميت از حقوق اجتماعي و اعتياد به مواد مخدر (ارائه تاييد صلاحيتهاي فردي توسط مراجع ذيصلاح) و نداشتن سابقه عضويت در گروهكهاي غير قانوني
1-4- دارا بودن گواهي انجام خدمت وظيفه يا معافيت از انجام آن براي افراد ذكور
1-5- عدم اشتغال در تشكيلات دولتي با رعايت قوانين و مقررات جاري
1-6- دارا بودن حداقل مدرك تحصيلي كارشناسي مورد تاييد وزارت علوم, تحقيقات و فنآوري و يا حداقل 10سال سابقه كارشناسي كاربردي (بر اساس حكم كارگزيني) در دستگاههاي دولتي.
2– اشخاص حقوقي
2-1- شخص حقوقي بايد غير دولتي و محل ثبت آن در ايران باشد.
2-2- صاحبان امضاء آن تمامي شرايط مذكور در بندهاي 1 الي 5 و مديرعامل و يا يكي از صاحبان امضاي آن علاوه بر بندهاي مذكور، شرط بند 6 بخش الف را نيز داشته باشند.
ب- صدور بيش از يك پروانه براي هر متقاضي در سطح كشور صرفا" با موافقت وزارت امكان پذير مي باشد.
ج - متقاضياني كه قبلا پروانه دريافت كرده و پروانه آنها بنا به دلايلي به جز تخلف لغو شده باشد، مي توانند پس از گذشت 5 سال از تاريخ لغو پروانه، نسبت به ارائه درخواست پروانه اقدام كنند.
د - شرايط ايثارگري
اولويت هاي ايثارگري در زمان صدور پروانه به ترتيب عبارتند از:
اولويت 1: خانواده شهداء و جانبازان 70% و بالاتر
اولويت 2: جانبازان 25% تا 70% و ساير ايثارگران
شرايط و امكانات دفاتر پيشخوان خدمات
(پيوست شماره يك - آيين نامه دفاتر پيشخوان دولت)
1- دفتر، بايد در مناطق شهري حداقل فضايي برابر با 50 متر مربع و در مناطق روستائي 20 متر مربع براي ارائه خدمات را داشته باشد و ترجيحا در طبقه همكف يا اول بوده و داراي كاربري مجاز باشد.
2- در طراحي نماي بيروني و چيدمان تجهيزات اداري و فني دفتر، موارد ذيل بايد رعايت شود:
- تهيه و نصب تابلو با رنگ، آرم و نوشته معين مطابق نمونهاي كه توسط كميته راهبري دفاتر پيشخوان ارائه ميشود.
- فضاي كافي به متقاضيان اختصاص يابد.
- امكانات لازم جهت ارائه خدمات به جانبازان، معلولين و سالمندان فراهم شود.
- تأمين تأسيسات بهداشتي (آبدارخانه و سرويس بهداشتي) براي كاركنان دفتر (اين تكليف در مجتمعهاي تجاري و اداري كه داراي سرويس بهداشتي متمركز هستند مصداق ندارد) .
- در بالاي باجهها محلهائي براي نصب علائم ديداري و نوشتاري جهت اطلاع مشتريان پيشبيني شود.
- تابلوي تعرفه خدمات براي رؤيت متقاضي به نحوي نصب شود كه در زمان توقف در جلوي باجه هم به راحتي قابل خواندن باشد.
3- دفتر بايد مجهز به تجهيزات فني و اداري مورد نياز شامل موارد ذيل باشد:
3-1- ميز
3-2- صندلي و نيمكت مراجعين
3-3- امكانات ايمني نظير كپسول اطفاي حريق و سيستم هشدار دهنده (دزدگير)
3-4- داشتن تجهيزات رايانه اي متناسب با خدمات قابل ارائه
3-5- يك دستگاه نمابر
3-6- خطوط ارتباطي و ديتاي متناسب با حجم خدمات قابل ارائه
3-7- وسايل حرارتي/ برودتي مناسب
3-8- دستگاهpos
آشنایی با وظایف و خدمات دفاتر پیشخوان دولت
دفتر پیشخوان خدمات دولتی، بخش عمومی و غیر دولتی یا دفتر پیشخوان، به دفاتری گفته میشود که دولت برای ارائه خدمات الکترونیک به مردم در سطح کشور احداث کردهاست. کلیه دستگاههای اجرایی دولتی موظفند خدمات الکترونیکی خود را از راه این دفاتر ارائه دهند. این دفاتر به دست بخش خصوصی اداره میشوند. یکی از دلایل تشکیل این دفاتر جلوگیری از موازیکاری دستگاههای دولتی و حرکت به سوی دولت الکترونیک بیان شده است.
قانون دفاتر پیشخوان دولت در چه تاریخی نگارش و ابلاغ شد
وزیران عضو کارگروه توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با رعایت تصویب نامه شماره 145601/ت43458هـ مورخ 1388/7/21، آیین نامه ایجاد و بهره برداری از دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی غیردولتی را مورد نگارش قرار داده و مطابق با ماده ی 27 آیین نامه ی مزبور، و پیرو آن در تاریخ ۸۹/۳/۶ به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسید و مفاد آن به دستگاههای ذیصلاح ابلاغ و اعلان رسمی شد. اما آیین نامه دفاتر خدمات پیشخوان دولت، در سال 1396 مورد اصلاح قرار گرفت و در آئین نامه جدید دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی غیردولتی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور به عنوان مرجع صدور پروانه دفاتر پیشخوان قرار گرفته است، این آیین نامه از تاریخ 96/13/8 لازم الاجرا می باشد.
چه کسانی واجد شرایط درخواست مجوز هستند و آیا فروش مجوز ممکن است
مطابق با پیوست شماره ی 2 آیین نامه ایجاد و بهره برداری از دفاتر پیشخوان خدمات دولت متقاضیان دریافت امتیاز پروانه دفاتر باید دارای مشخصات و شرایط ذیل باشند:
شرایط لازم برای اشخاص حقیقی
الف) دارای تابعیت ایرانی،
ب) تدین به دین مبین اسلام یا سایر ادیان رسمی کشور،
پ) داشتن اهلیت قانونی و نداشتن پیشینه ی کیفری و عدم اشتهار به فساد منجر به محرومیت از حقوق اجتماعی و اعتیاد به مواد مخدر( ملزم به ارائه تأیید صلاحیتهای فردی توسط مراجع ذیصلاح) و نداشتن سابقه عضویت در گروهکهای غیرقانونی،
ت) دارا بودن گواهی انجام خدمت وظیفه یا معافیت از انجام آن برای افراد ذکور،
ث) عدم اشتغال در تشکیلات دولتی با رعایت قوانین و مقررات جاری،
ج) دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا حداقل 10 سال سابقه کارشناسی کاربردی(براساس حکم کارگزینی) در دستگاههای دولتی.
شرایط لازم برای اشخاص حقوقی
الف) شخص حقوقی باید غیردولتی و محل ثبت آن در ایران باشد،
ب) صاحبان امضاء آن تمامی شرایط مذکور در بندهای 1 الی 5 و مدیرعامل و یا یکی از صاحبان امضای آن علاوه بر بندهای مذکور، شرط بند 6 بخش الف را نیز داشته باشند.
صدور بیش از یک پروانه برای هر متقاضی در سطح کشور صرفا با موافقت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امکانپذیر است. متقاضیانی که قبلا پروانه دریافت کرده و پروانه آنها بنا به دلایلی به جز تخلف لغو شده باشد، میتوانند پس از گذشت 5 سال از تاریخ لغو پروانه، نسبت به ارائه درخواست پروانه اقدام کنند.
بر اساس ماده ۱۶ این آیین نامه انتقال پروانه (فروش) این دفاتر به دیگران در صورت احراز شرایط توسط انتقال گیرنده مطابق مفاد آیین نامه و با تایید کارگروه استانی بلامانع است.
فراخوان تاسیس دفاتر پیشخوان توسط چه نهادی اعلام می گردد
ظرفیت توسعه دفاتر در هر استان توسط کارگروهی به رياست معاون توسعه مديريت و سرمايه انسانی استانداری و عضويت نمايندگان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و تشکل صنفی دفاتر پيشخوان تعيين مي گردد. بنابراین در صورتی که تمايل به ايجاد دفتر داريد، تقاضاي خود را پس از اعلام فراخوان عمومی در آن استان به دبيرخانه کارگروه پيشخوان دولت تقديم كنيد.
فهرست خدمات قابل ارائه در دفتر پیشخوان دولت
خدماتی که هم اکنون در این دفاتر ارائه میشود، از این قرار است: امور محوله ثبت احوال- شناسنامه المثنی، تغییر نام خانوادگی، ثبت وقایع ازدواج و طلاق، کارت ملی المثنی، تعویض کارت ملّی، تعویض شناسنامه، درخواست هیات حل اختلاف، صدور گواهی تجرد؛ شرکت آب و فاضلاب- خدمات حوادث آب و فاضلاب، تفکیک و ادغام انشعاب، انشعاب آب، تغییر محل، سطح و مسیر، قطع و وصل انشعاب، تعیین قطر انشعاب با ظرفیت قراردادی، تغییر انشعاب آب موقت به دائم، تعویض کنتور خراب، بررسی ترکیدگی لوله آب، درخواست واحد شماری، صدور تسویه حساب آببها، درخواست اصلاح قبض آب مصرفی، تغییر نام مشترک، جابجایی کنتور، انشعاب فاضلاب؛ شرکت گاز و توانیر- وصل جریان گاز مشترکین بدهکار، قطع جریان گاز به علت تخریب و نوسازی، ثبت انشعاب جدید، ثبت درخواست افزایش و کاهش قدرت، ثبت درخواست آزمایش کنتور؛ شهرداری- عوارض خودروئی سواری، عوارض خودروئی سنگین، عوارض موتور سیکلت؛ ثبت نام جهت بیمه سلامت و .... .
تعویض شناسنامه و کارت ملی چگونه در دفاتر پیشخوان انجام می شود
مطابق دستورالعمل چگونگی ارائه خدمات الکترونیک هویت ملی در دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیردولتی مصوب 1389، به منظور دادخواست تعویض شناسنامه میبایست متقاضی مدارک ذیل را به هنگام درخواست به متصدی دفتر پیشخوان ارائه دهد:
اصل شناسنامه
۲ قطعه عکس 4×6 رنگی و یکسان با زمینه روشن برای افراد بالای 15 سال
رسید پرداخت هزینه متعلقه
در صورتیکه شناسنامه عکس دار نباشد ( عکس شناسنامه به هر دلیل جدا شده باشد) اصل و تصویر مدرک معتبر عکسدار از قبیل کارت شناسایی ملی، گذرنامه، گواهی نامه رانندگی، گواهی تحصیلی ضروری است و در صورت عدم ارائه مدارک یاد شده نسبت به تایید عکس از مراجع قانونی اقدام گردد؛ چنانچه شناسنامه عکسدار باشد و مهر آن محو شده باشد تنظیم درخواست مطابق بند فوق انجام خواهد شد.
هزینه تعویض شناسنامه کارمزد مصوب نرخ گذاری سال 93 برای تهران 104000 ریال و برای 75000 ریال میباشد.
درخصوص تعویض کارت ملّی، با عنایت به تغییر آن به کارت ملّی هوشمند، متقاضیان ابتدا میبایست درخواست خود را در دفاتر پیشخوان خدمات دولت ثبت و مستندات فقدان یا تعویض آن را ارائه داده و تاریخی به منظور مراجعه مجدد حضوری به منظور تصویربرداری تعیین نمایند و هزینه های آن را که در حال حاضر مجموعه 280000ریال میباشد، پرداخت نمایند؛ سپس بعد از گذشت 15 الی 30 روز کاری از طریق پیامک اطلاع رسانی، به مرکز قید گردیده در پیامک مراجعه نمایند.
ساعات کار و نشانی دفاتر پیشخوان دولت
ساعات کاری دفاتر در نوبت صبح از ساعت 8 الی 14 و بعد از ظهر از ساعت 16:30 الی 1۸:30 می باشد. روزهای پنجشنبه بستگی به موقعیت جغرافیایی دفتر صرفا نوبت صبح دایر میباشد. همچنین فهرست کامل تمامی دفاتر پیشخوان دولت در سراسر کشور در این لینک در دسترس شما قراردارد